Reklama
 
Blog | Miroslav Baroš

Existují mimozemské civilizace?

Někteří vědci se domnívají, že mimozemské civilizace skutečně existují. Zatím se je však nepodařilo objevit. Proč? Je spousta vysvětlení. O jednom se zmíním.

Od vzniku prvých známek života do dosažení vysoké technické úrovně živých bytostí uplyne vždy nepředstavitelně dlouhá doba ve srovnání s trváním této vysoké technické úrovně. Naše civilizace je schopna vysílat silné rádiové vlny dosud jen krátce. Podobná situace mohla být i na jiných planetách. Možná tato informace o jiné civilizaci už letěla kolem nás, ale my jsme ji ještě nebyli schopni přijmout. Možná tu byla za života Ježíše Krista, možná v době kamenné, možná v době dinosaurů. Další informace od této vzdálené civilizace možná již nepřicházejí jednoduše proto, že tato civilizace už zanikla.

Civilizace zanikají z nejrůznějších příčin.
Může-li nějaká civilizace vysílat silné rádiové vlny a tím dát o sobě vědět, pak je pravděpodobné, že disponuje velkou energií a tím i účinnými prostředky sebezničení.

Většina dospělých jedinců je sice schopna se chovat více či méně rozumně. Myslím však. že lidstvo jako celek se tak nechová. Zdá se mně, že se chová jako nerozumné dítě, které neumí vzít v úvahu hrozící nebezpečí.

Reklama